Ieder T-shirt dat verkocht wordt, steunt de biologische katoen industrie. Help mee en steun het harde werk tegen kinder en gedwongen arbeid.

ONZE T-SHIRTS ZIJN EARTH POSITIVE, EN HEBBEN EEN ORGANISCHE STANDAARD.
SOCIAAL VERANTWOORDELIJK, EN EEN ZERO TOLERANCE VOOR DWANG EN KINDERARBEID.
LEES HIER ONDER MEER OVER DE SAMENWERKING MET DIT BEDRIJF EN HET VERSCHIL DAT DAADWERKELIJK IN DE WERELD GEMAAKT WORDT. 
 

EarthPositive kleding - Kleding met een lage CO2 voetafdruk

EarthPositive kleding is 100% biologisch met een reductie van 90% CO2 uitstoot. De CO uitstoot is berekend conform de BSI PAS2050 methode en gecertificeerd door de Carbon Trust.

De reductie van 90% is bereikt door een combinatie van biologische katoenteelt, verbeterde efficiëntie in het productieproces en het transport, en het gebruik van groene zonne- en windenergie in plaats van fossiele brandstoffen. Uit berekeningen blijkt dat een EarthPositive T-shirt een besparing oplevert van ongeveer 7 kilo CO2 en een hooded sweater zelfs een besparing van ongeveer 228 kilo aan CO2. Dit zijn echte besparingen bereikt in het productieproces en dus niet door CO2 compensatie.

Soil AssosiationCo2 Footprint

 

Sociaal beleid

Continental Clothing Company heeft een zero tolerance beleid ten aanzien van de volgende arbeidsnormen:

• Geen kinderarbeid

• Geen gedwongen arbeid

• Veilige en gezonde arbeidsomstandigheden

• Een wettige arbeidsovereenkomst

• Betaling van een leefbaar loon

• Vrijheid van vakvereniging en recht op collectief onderhandelen

• Geen discriminatie van werknemers

• Geen excessieve werktijden

Ethisch produceren en werknemersrechten en grote vraag naar goedkoop textiel hebben er toe geleid dat de kledingindustrie één van de meest onethische industrieën ter wereld is. Voorbeelden hiervan zijn kinderarbeid, excessieve werktijden (12 uur per dag is geen uitzondering) en onveilige en onhygiënische arbeidsomstandigheden. Dergelijke praktijken staan beter bekend onder de naam Sweatshops. Om te kunnen verzekeren dat de Continental collectie absoluut niet wordt geproduceerd onder dergelijke omstandigheden zijn wij in 2006 lid geworden van de Fair Wear Foundation.

Fair Wear Foundation

Fair Wear Foundation (FWF) wil als internationaal verificatie-initiatief bijdragen aan een beter leven voor werknemers in de kledingindustrie, waar ook ter wereld. Continental heeft de gedragscode van FWF ondertekend en daarmee hebben wij ons verplicht tot het implementeren van deze gedragscode in de fabrieken waarin de Continental kleding wordt geproduceerd. Continental was het eerste Britse bedrijf dat lid is geworden van FWF. Inmiddels zijn alle fabrieken van Continental geverifieerd door FWF en is het monitoring systeem voor 100% in werking.

FairWear logo  Organic Blended logo

 

Het volledige productieproces is gecertificeerd en de productie vindt plaats in fabrieken die worden gecontroleerd door de Fair Wear Foundation op eerlijke productie omstandigheden.